door 1756962 640 1 1

Интериорните врати през 2018 – хармонично съчетание на стил и практичност

Нови възможности за отваряне на врати

В допълнение към традиционните начини за отваряне на врати (с плъзгащ механизъм и панти), други варианти, които имат някои предимства стават много популярни.Нова система движи крилото по протежението на стената. При еднокрилите модели, платното се сгъва, а при двукрилите – платната се движат в различни посоки. Такава система би била идеална възможност за малки стаи с тесни интериорни врати, при които традиционната опция за отваряне би била неудобна.

Запознаване с “тайната” врата

Чудесен начин да “маскирате” вратата е да инсталирате врата със скрита кутия. В този случай крилото на вратата е монтирано в отвора в една равнина със стената. Характеристика на инсталацията е липсата на первази. Поради избора на еднакъв цвят на крилото на вратата и стената се появява ефектът от “невидимата” врата.
Тази система за отваряне на вратите е завършена със скрити панти. При избора на този модел трябва да се има предвид, че касата е монтирана в стената в началото на ремонта. За производството ѝ се използва алуминий. Ръба на крилото на вратата е също изработена от него. Тази техника визуално насърчава разширяването на пространството.

Модни тенденции при избора на материали за врати

Въпреки развитието на технологиите и създаването на нови материали, моделите от дърво не се отказват от позиции и заемат първите места в рейтинга. И това е съвсем разбираемо. Вратите с дървени крила винаги изглеждат луксозни и благородни. Не всеки може да си позволи скъп естествен материал, така че производителите предлагат MDF (гладки или релефни) модели с имитация на всякакъв вид дърво.

Модерни нюанси на вратата

Фаворита в палитрата става белия цвят. Той се вписва идеално с всеки интериор. Нежните нюанси стават все по-популярни и лесно можете да комбинирате вратата с всякакви подови настилки. Моделите просто изглеждат чудесно в малките стаи, тъй като белият и светлите цветове визуално разширяват пространството и го правят по-ефирно.
За интериор в стила на минимализма е модерно да се монтират врати със стандартни форми без изящни сложни фрезовки. Луксът от бароков и имперски стил е подчертан от бели врати със златни/бронзови дръжки. Модерният цвят през 2018 г. се счита за зелен. Неговата комбинация с бели нюанси ще бъде истинско усъвършенстване на интериора.

moderni interiorni vrati

Ползите от съвременните интериорни врати

Интериорните врати са важна част от вашия интериор и може да направят драматични промени в начина, по който изглежда дома ви. Въпреки, че хората понякога пренебрегват тази тяхна функция, вътрешните врати могат да променят изцяло начина, по който една стая изглежда.

Дали да поставите нови врати или да ремонтирате тези, които вече имате, зависи изцяло от вас. Има няколко предимства на  съвременните врати пред традиционните, които трябва да вземете предвид:

Цена

Традиционните врати от масивно дърво често са по-скъпи, отколкото повечето от съвременните им алтернативи. Това е един от факторите, които принуждават собствениците на жилища да избягват тази опция. Въпреки това, те са една добра инвестиция, особено в търговски офиси, където ще са изправени преди изпитанията на ежедневна тежка употреба.

Фирмите за интериорен дизайн, които продават модерни интериорни врати, обикновено имат на разположение много по-малко модели от масивно дърво.

Трайност

Традиционните врати от масивно дърво е вероятно да издържат дълго време. В действителност, те не се повреждат лесно, защото са изработени, така че да запазят добрия си вид в продължение на много години. Модерните интериорни врати също са устойчиви. Те са модерен и елегантен начин за постигане на добра визия в жилището и може да направят дома ви да изглежда като скъп хотел, ако решите.

Качество

Традиционните врати са привлекателни за някои потребители, защото имат много по-голямо тегло от тези, с куха сърцевина. Въпреки това, съвременните интериорни врати са изработени по водещи технологии, които гарантират, че ще са здрави и устойчиви на различни влияния. Много по-малко вероятно за тях е да бъдат засегнати от мухъл, плесени и термити. Независимо дали вашия дом е в ретро стил или с минималистичен дизайн, съвременните интериорни врати могат да бъдат подбрани така, че да съвпадат с цялостната визия на дома ви.