Интериорните врати през 2018 – хармонично съчетание на стил и практичност

Нови възможности за отваряне на врати

В допълнение към традиционните начини за отваряне на врати (с плъзгащ механизъм и панти), други варианти, които имат някои предимства стават много популярни. Нова система движи крилото по протежението на стената. При еднокрилите модели, платното се сгъва, а при двукрилите – платната се движат в различни посоки. Такава система би била идеална възможност за малки стаи с тесни интериорни врати, при които традиционната опция за отваряне би била неудобна.

Запознаване с “тайната” врата

Чудесен начин да “маскирате” вратата е да инсталирате врата със скрита кутия. В този случай крилото на вратата е монтирано в отвора в една равнина със стената. Характеристика на инсталацията е липсата на первази. Поради избора на еднакъв цвят на крилото на вратата и стената се появява ефектът от “невидимата” врата. Тази система за отваряне на вратите е завършена със скрити панти. При избора на този модел трябва да се има предвид, че касата е монтирана в стената в началото на ремонта. За производството ѝ се използва алуминий. Ръба на крилото на вратата е също изработена от него. Тази техника визуално насърчава разширяването на пространството.

Gradde SerieAaven Glass Verade 1 1

Модни тенденции при избора на материали за врати

Въпреки развитието на технологиите и създаването на нови материали, моделите от дърво не се отказват от позиции и заемат първите места в рейтинга. И това е съвсем разбираемо. Вратите с дървени крила винаги изглеждат луксозни и благородни. Не всеки може да си позволи скъп естествен материал, така че производителите предлагат MDF (гладки или релефни) модели с имитация на всякакъв вид дърво.

Модерни нюанси на вратата

Фаворита в палитрата става белия цвят. Той се вписва идеално с всеки интериор. Нежните нюанси стават все по-популярни и лесно можете да комбинирате вратата с всякакви подови настилки. Моделите просто изглеждат чудесно в малките стаи, тъй като белият и светлите цветове визуално разширяват пространството и го правят по-ефирно. За интериор в стила на минимализма е модерно да се монтират врати със стандартни форми без изящни сложни фрезовки. Луксът от бароков и имперски стил е подчертан от бели врати със златни/бронзови дръжки. Модерният цвят през 2018 г. се счита за зелен. Неговата комбинация с бели нюанси ще бъде истинско усъвършенстване на интериора.